Muj nazor se s mnohymi lisi
hlavne lidmy zvanymi ,,Haryovci"
Pres internet bys musel mit kliku s praci a s bydlenim totéž. ..
Mluvim o slusne praci za slusne penize a o slusnem bydleni.
Nemluvim o agenturach kde po vyplate budes premyslet a ptat se kam jit pro socialnu davky a oubytovnach kde sice platis treba ,,jen" 300 € ale sdilis pokoj z dalsima 2-3 lidma a na sprchu cekas frontu na chodbe.
V mensich mesteckach (nedaleko velkych) sezenes garsonku za 300-400 jako prd.
Mluvim o Bavorsku.
V Zitave si za tytez penize pronajmes 1+3
Ja se pohybuju po stavbach a casto potkam cechy nebo slovaky krom jinych.
Kazdy s kym sem mluvil vydelaval 10-14 € cisteho.
Vydelky ktere maji lidi v agenturach tady snadno najdes...
Nemcina jak kde a jak k cemu.
Ja umim spatne, sebekriticky musim rict ze hodne spatne.
Od prvni firmy sem odesel sam (1,5 roku)- nemcina problem nebyla ale vysel me uz moc tisic.
U druhe sem byl 1,5 mesice a odesel sem sam. Tam zas pro me meli malo obklsdacske prace, ale s reci problem taky nebyl...
Ted sem u treti... Konecne sem trefil hrebicek na hlavicku, vse tam funguje jak hodinky, nic neni problem a sem max.spokojeny.
Tyhle mensi firmy s 4-12 lidmi kde maka i sef se o nabidky na mailu nezajimaji, pokud si sami nedali inzerat.
Fura inzeratu je na strankach Eures kde lze filtrovat primo zamestnani a ty na mail cekaji.
Z meho pohledu ale... osobne je osobne.
Osobne si muzu dovolit stejne staremu sefovi nabidnout - Tak me zkus na 14dni a pak se dohodnem...
Coz sem v prvnim pripade udelal.
Mam stejnou zkudenost uz z Britanie...
Mensi mesta jsou lepsi. Lidi osobnejsi a otevrenejsi, bydleni levnejsi a hezci.
Ale proti gustu...
Sem hotovej kdyz mam zakazku v Mnichove (jen výjimečne) a hledam kazde rano 20-40min.misto na zaparkovani a najezdim u toho 5km a pak taham vsechen vercajk 300m...
A ve finale mam po obede 25 pokutu na aute
Stejne v soku sem kdyz tady ctu o najmech okolo 1000 a vejs...
A vyplatach 8 hrubeho apodobne...
No to snad ani nema smysl byt v Německu. ..
Moje rada. Vyber si lokalitu a mestecko. Najdi penzion na tyden - 14dnu. Obehni vsechno kolem, nezapomen najit v okoli českou hospodu a i tam se ukaz a seznam a preptej na praci i bydleni. A pokud se nebojíš prace a neco ukazes nebude to problem...
A uvidis sam ze konkurovat Nemcum neni těžké...
V mistnich novinach pak snadno najdes i bydleni
Hodne štěstí. ..