czskpldeen
Witaj
Użytkownik: Hasło:
Zapamiętaj:
Rejestracja! | Hasło?

Strony: [1]   Do dołu

Autor Wątek: Kam na lesní borůvky???  (Przeczytany 68261 razy)
Bessie

« : Czerwiec 27, 2016, 07:46:08 pm »

Nevíte někdo, kde tu kolem Mnichova (do max 80km) rostou v lese borůvky???Nemyslím ty kupované keříkové na polích ale pravé lesní...Na oplátku můžu dát výborný typ na houbaření  Uśmiech
Nejlépe do SZ. Díky
George85

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 28, 2016, 08:09:03 am »

Ahoj, o boruvkach ja teda bohuzel nevim, ale chtel jsem se zeptat na to houbareni Uśmiech jezdim tu autem a snazim se najit nejaky les na houbareni :/
kleena

« Odpowiedz #2 : Lipiec 05, 2016, 09:02:25 am »

Na houbaření jsou dobré např. lesy kolem silnice od sjezdu na Ikeu směrem na Sauerlach. Jsou tam odbočky ze silnice, kde lze parkovat a člověk v lese určitě nebude sám.
Není to ale tak masová zábava, jako v ČR, možná i proto, že veřejnost má pořád zažito, že houby v Bavorsku jsou radioaktivní. Což je možná i do jisté míry pravda, docela by mne zajímalo, jak do doopravdy je. Každopádně tam občas zajedeme Uśmiech

Jednou jsem tam byl se známým, který mi to místo tenkrát ukázal a les byl plný, ale opravdu posetý, ryzci pravými. Pořádný výskyt ryzců na Vysočině si pamatuji jen z dětství. Ale k vyrovnání toho nadšení byly z 99% červavé, což naopak tak neznám Uśmiech

--oprava pravopisu Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2016, 01:28:40 pm wysłane przez kleena » Zapisane

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
rudo

« Odpowiedz #3 : Lipiec 05, 2016, 01:02:36 pm »

kleena - to sa neda tak jednoznacne povedat s tou radioaktivitou, lebo zalezi aj od oblasti kde zbieras (su velke rozdiely aj v ramci Bavorska - zalezi napr. kde vela lokalne prsalo po tej udalosti v Cernobyle atd.) a aj druhy ktore zbieras

dalej zase zalezi aj na tom, kolko tej radioaktivity je nazoaj nebezpecne a ci sa u niekoho prejavi skor alebo neskor (poznas ten klasicky vyrok - moj deda fajcil cely zivot ako turek a dozil sa 96 rokov!) ... ine je ak ides raz za rok na hriby, ine asi ked jedavas pravidelne cele tyzdne ...

na internete je vela informacii, aj konkretne k Bavorsku napr.

https://www.test.de/Wildpilze-sammeln-und-zubereiten-Tipps-fuer-den-unbeschwerten-Genuss-1163075-1163675/
jirike
Gość
« Odpowiedz #4 : Lipiec 06, 2016, 11:37:59 am »

No jo a co mezi tím ? Mrugnięcie
Myslím Černobyl a Bavorsko a přímku mezi...
To by jsme svítili vsichni... Chichot
A já 2x tolik  Duży uśmiech
Houby nesbírají jen ty co je nemají rádi a lenoši a vymlouváji se na radioaktivní houby a lesy tady znají jen z bavorských serialu...
Mrugnięcie
Alespoň jich je více. ..

Borůvky jsem ještě ve větším množství neviděl,  hrozne málo jich tady je...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2016, 11:41:38 am wysłane przez jirike » Zapisane
rudo

« Odpowiedz #5 : Lipiec 06, 2016, 12:10:16 pm »

jirike - ten radioaktivny spad nebol "po přímke" ale zavisel od toho, kde boli v danom case (kym sa to rozplynulo) vydatne zrazky - cim vic zrazok, tym viacej radioaktivneho spadu ;-)

no a kedze v Bayerischer Wald prsi viacej ako povedzme v Prahe alebo v Brne ...
kleena

« Odpowiedz #6 : Lipiec 06, 2016, 12:47:31 pm »

No jo a co mezi tím ? Mrugnięcie
Myslím Černobyl a Bavorsko a přímku mezi...
To by jsme svítili vsichni... Chichot
Ten mrak letěl nejdřív na severo-bohužel-západ, tam se trošku motal a potom se začal šířit na různá místa na jihu. Někdy kolem výročí jsem někde viděl zajímavé video s animací šíření toho mraku v různých koncentracích...zkusím ho pohledat.
Ah, oui. Voila: https://www.youtube.com/watch?v=_USpAPkAd5A

[zavináč]Rudo
Díky za osvětlení. Tedy informací Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2016, 12:49:11 pm wysłane przez kleena » Zapisane

i.Shag
jirike
Gość
« Odpowiedz #7 : Lipiec 06, 2016, 05:23:11 pm »

U ,,nas" v Krkonoších je počasí velmi podobné tady tomu pod Mnichovem, jen vždycky s malým zpožděním,  než to tam dojde...
To video je brutální, apokalipsa...
...nicméně sem se soustředil na východní Čechy a oblast pod Mnichovem...
A tady (DE) bych houby naopak doporučoval sbírat  Duży uśmiech

Ale co vysvětluje Ruda chápu,  je to logické Uśmiech
88barbie

« Odpowiedz #8 : Lipiec 15, 2016, 12:11:04 pm »

Kleena, zaujímave video, naozaj, až mi naskočili zimomriavky, keď som to pozerala. Inak, Sauerlach, lesy pred Ikeou, nenapadlo ma tam hladat hríby.

Boruvky som videla svojho času v malej deine Weissenberg, bol ich tam plný les, domáci nezbierali. Dali sme si výdatne do tela, ožiarení sme asi neboli.
(Weissenberg, najbližšie mesto Amberg, najbližšie väčšie mesto Nuernberg)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2016, 12:14:34 pm wysłane przez 88barbie » Zapisane
kleena

« Odpowiedz #9 : Lipiec 18, 2016, 10:12:48 am »

Včera jsme byli na malé túře na Blombergu (Tölz) a les po cestě od vrcholové stanice lanovky směrem ke křížku byl plný pěkného borůvčí. Borůvky sice ještě nejsou moc zralé, ale na sluníčku už byly krásné. Není to sice na sběr kombajnem, jako v ČR na Šumavě...ale pěkně si s dětmi zasbírat tam určitě půjde.

i.Shag
88barbie

« Odpowiedz #10 : Lipiec 18, 2016, 12:16:35 pm »

Včera jsme byli na malé túře na Blombergu (Tölz) a les po cestě od vrcholové stanice lanovky směrem ke křížku byl plný pěkného borůvčí. Borůvky sice ještě nejsou moc zralé, ale na sluníčku už byly krásné. Není to sice na sběr kombajnem, jako v ČR na Šumavě...ale pěkně si s dětmi zasbírat tam určitě půjde.
Ďakujem za tip!  Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2016, 12:18:06 pm wysłane przez 88barbie » Zapisane
Strony: [1]   Do góry

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!

Regulamin | Kontakt | © Autostop.pl 2009-2024

Zahnarzt München |

Stránka byla vygenerována za 0.00511 sek. Na databázi bylo odesláno 11 dotazů